11 February 2009

Kenduri "JEJAK" keturunan Raja Pagadiruyung

Wah! begitu teruja sekali aku bila si cute lagi comel enil jemput aku,sham,nad,lea utk ke majlis "Jejak" anak saudara dia.tapi off course si Lea Shariff tak dapat datang dia busy di Melaka sekarang. malam tu aku tidur pukul 3:30 pagi. dengan selambanya aku bangun pukul 7:30pagi.hebat tak?haa...mmg la hebat. ahha. aku mmg mcm ni, kalau aku tidur awal waktu tu..mmg aku tak bangun pagi la jawabnya,

kenduri ni dijalankan kat rumah mak saudara enil di kampung simpang pulai,gopeng perak.pukul 8:30pagi dah sampai dah rumah enil.tapi,waktu kami sampai..Enil masih belum mandi.siot! busuK!! majlis ni dinasihatkan oleh orang yang berpengalaman supaya dijalankan upacaranya waktu pagi.sebabnya? haih! tak tau plak aku. menurut pengetahuan semua, majlis jejak ni dijalankan kepada anak kecik yang baru nak beelajar "berjalan". bukan semua buat upacara "jejak" ni. hanya keturunan Raja Pagadiruyung (Sumatera) jek. kiranya enil ni keturunan diraja la.hahah. DAULAT TUANKU.hahaha wah!wah! aku member dgn keturunan Di-Raja.hahaha ;D pertama kali aku tgk kenduri "jejak" ni. mmg sebelum ni aku tak pernah tengok ataupun tahu dan ataupun dengar langsung pasal "jejak" ni. comel jek budak tu berbaju kuning ala-ala anak raja.weeeeee ;)

selesai jek majlis tu,sembang2 dengan makcik dan opah enil..sembang punya sembang.. rupa-rupanya.. ada suatu perkara yang mengejutkan! jeng!jeng! rupa-rupanya.. si enil dan nad adalah saudara!! wargh!! terkejut besar aku.hahaha.boleh plak yg diaorang ni sedara.seorang dari perak,seorang dari Kedah.pelik kan? haaa..tapi tu lah istimewanya.keturunan menjawap segalanya.. ;) patutlah muka nad ngan enil lebih kurang. hahaha. tapi enil lagi comel dari nad.hahahaha.

tamat jek majlis tu, kami rekod video utk final projek.pasal penjajahan jepun di tanah melayu..layan! tapi memori kad nadzirul tak cukup.takpe,agaknya yang ada tu dah memadai kut..



notakaki, HAHAHHAHA. NAD ngan ENIL sedare. miahahahhaha ;D



















5 comments:

eD love photographY said...

weh omaw..
aku keturunan raja thailand..
haha...
nama aku sebenar king shahir chulalongkong...
hahaha....
kira aku leh sedara ngan enil ngan nad x..
hahahahaha.....

Lea Shariff said...

ahhaha.. lahhh....
nadzirul and enil sedare kerkk...
astaghar.
tapi siyes. mak aku pun ada ckp, muka enil and nadzirul nak dekat2 sama. ada iras2 masa korang datang open house arituh.
Tengok2. sedare.. hihhihi.. best3 citer korang nieh.

Omaw Rozduan said...

yeah!
hahah
ko raja bangla la ed.
wahahhaha ;D

lea,
yang paling aku tak tahan.
enil tu makcik kepada nad.



miahahhahahhahahahahamiahahhahahhahahahaha

enil[bek] said...

aku terharu dapat sedare baru..
wakakakka

NadaFio said...

bangga la jugak kawan aku sedara aku.. haha... pada semua rakan-rakan hormatilah kami kerana kitorang ada kuasa tulah yang boleh dijatohkan... huhu... muka kami sama... kami sama comey