15 February 2009

Fotogedik & Lomography

cuti-cuti mcm ni,mmg sedap kalau bangun lambat kan? haha ok,mcm ni.nak dijadikan cerita,sepatutnya hari jumaat itu hari aku balik KL. tapi mengenangkan duit dah semakin susut,terpaksa aku tangguhkan dulu. lagipun semalam, ada event photogedik yang diorganizekan oleh mat pit(photophobia). tak sedap plak kalau tak gerak.

sabtu,
pagi tu aku bangun awal skit..terus aku nak pinjam hanpon saper2 utk aku hantar sms kat sham utk ajak skali gi fotogedik.sekali baru aku teringat yang dia balik PENANG!argh! terus tak jadik. petang tu aku gerak dgn ed jek.sampai sana..mcm biasalah! memang tak start lagi walaupun aku datang lambat.haha ;D takpe la.sejam menunggu,semua dah datang..termasuk budak rumah aku!haha ;D walaupun tak brapa ramai..tapi okey lah! yang best,sir shazli datang bagi support! aktiviti pertama, bicara tentang lomo oleh is dan arip.memang teruja dengar taklimat dari diaorang.agak tertarik! kalau tak, masakan budak2 rumah aku terus gi beli lomolitos ;) haha.yeah!

seterusnya mat pit menceritakan sedikit pengalaman dia dalam fotografi.mmg seronok aku dengar!serius! mmg dah lama aku tunggu saat ni.agak kecewa bila mat pit maklumkan yang photoseekers tak dapat hadir bersama.dengar kata,photoseekers ni terbaik dalam white studio.serius shit!! aku teringin nak berwhite studio doh!!selepas tu,sir sazli bagi taklimat mengenai pertandingan graphic. yeah! sudah semestinya aku akan turut serta! walaupun saingan memang kuat, budak2 dari MMU bagai.tapi tak salah mencuba kan? lepas habis taklimat oleh sir, yeah! masa untuk bergambar! haha! snap!snap!snap! tak sabor aku nak tunggu foto dari mat pit dan madi. ;)

lepas event selesai,kitaorang semua gi lepak minum dekat nasmer yang ada swimming pool tu.
ada orang mandi bogel.tapi budak kecik la.haha ;D



Lomokids


Mat Pit yang hensem lagi bergaya (salute sama lu!!)


IS dan Arip Lomokids memberikan sedikit taklimat


HOLGA YEAH!! dgr citer Yokai rembat 2 bijik skali


Lepas ni aku ada la kot


Artwork Budak DPM turut dipamerkan.aku nyer kat Miss Shakura.
(CUBA KOME CARI SHAM PUNYA!!)


Sir Shazli bersama LOMOLITOS nya. sir mmg sempoi!!


Candid


Madi dan Mat Pit bersama peluru diaorang ;)

KESIMPULANNYA,
Lomography adalah sebahagian daripada fotografi jugak. sesuatu yang unik! yeah! walaupun analog.nak cuba sesuatu yang baru plak.serius akan dapat kepuasan ;)

7 comments:

t.K.a said...

huhuhu
agak menarek utk diterokai..
tp mase agak kekurgn..
papepn mmg besh tgk dorg wat event yg santai ni...
kat tmn dr ek..?

yokai lucifer said...

taik ahh ko!!
xyah la gtaw cni.
kantoi la aku ni kaya!!

Omaw Rozduan said...

ye tka,
di taman DR.


kecoh ah ko yokai!

eD love photographY said...

alhamdulillah ada jugak nama aku kan omaw..
hehe....ingat omaw,jangan kerek...
sebab musuh tetap ada dibelakang kita...
tambah2 hang..
mesti musuh tu nak cium bontot hang..
haha

♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ said...

huhuuuu...best2....macam2 ada gak kat sini...hiks..;P

Omaw Rozduan said...

terima kasih,
sila datang lagi ;)

Omaw Rozduan said...

terima kasih,
sila datang lagi ;)