04 January 2009

MAK!!!RUMAH ADIK DAH BERSIH!!!!

aku rasa gembira bila budak rumah sepakat nak kemas seluruh rumah secara maksima bila aku bagi cadangan kat diaorang.terima kasih aku ucapkan dekat kimi,fendi,amir,razak dan rizal. kita telah buat rumah kita seperit 'rumah'.haha pada pukul tepat 9mlm kami bergerak ke tesco menaiki motor utk beli perkakas utk berperang.miahahaha ;D antara yg dibeli adalah;

-Tong Sampah Gergasi
-Berus Jamban
-Pewangi Jamban
-Clorox
-Mop beserta batangnya
-penyapu

aku jugak sempat beli barang peribadi seperti sabun johnson dan Shower Ball.hehe =)
bila time balik,mmg teramatlah segan dengan kamiterpasak pikul barang2 yang dah beli tadi.
bayangkan wei! kami kena pikul batang mop,penyapu,tong sampah GERGASI..atas motor?? miahahha ;D yang paling jadik perhatian motor aku coz aku bawak tong sampah gergasi tu!miahahahha ;D tapi aku peduli apa.heeee ;p

sampai jek rumah kami teruskan operasi kami.memang bertungkus lumus budak2 ni.tak sangka aku..heee..setiap ceruk diredah diaorang.haha.tahniah weh!! inilah buat pertama kalinya kita bersihkan rumah macam ni.kami bersihkan rumah sehingga pukul 3pagi, selepas tu kami gi KFC utk makan!! aku gembira sebab umah dah bersih.
alhamdulillah dan harap berkekalan.


bersih itu amalan mulia

peraturan

2 comments:

oh! saley said...

RULES tu cam tulisan kau aje?

NadaFio said...

KFC tak ajak aku.. call la?...
leh aku soh tapau...
pukol 3 pagi...