19 November 2008

Trip to Teluk Batik ( Perjalanan TERHEBAT!!)

Syukur Alhamdulillah!! Akhirnya hajat aku untuk bawak rakan-rakan terbaikku!! LEA,ENIL,SHAM,NAD untuk ke Teluk Batik akhirnya tercapai.Alhamdulillah Penat aku plan..akhirnya jadi gak!! Thanks weh!!!

Sehari sebelum bertolak..petang tu,excited gilak aku kemas-kemas kereta aku.haha ;) aku lontarkan segala sampah sarap,najis-najis yang ader..hehe.Lepas kemas kereta..aku balik,knci jam dan tidor.cewah!!! kunci jam pukul 6, konon nak bangun awal..bila jam bunyi kol 6 pagi..”Arghh!!awal lagi..tidor sedap ni..”macam biasa la,hahah tidor balik.hihihih =) Tengah nyenyak tidor..henpon plak berbunyi!! Uish!! Tertera nama Lea Shariff di skrin henset! “alamak!! Dah pukol brape nih!! “…aku jawab panggilan, terdegar suara Lea Shariff..”oi…BANGON!!BANGON!!!”..adoi..kalo makcik ni dah tepon….akhirnya aku terpaksa bangun gak..

Dalam pukul 8 Lebih..Aku dan Sham tiba dirumah Lea Shariff..kami “disambot mesra” oleh bibik kesayangan Lea,tak lain dan tak bukan..KAK YIM!!..hahaha ;D
Tapi kan,kak yim bukan nak bgtau Lea yang kitaorang ni dah sampai..Kiwak Tol!!
Haha ;)
Disebabkan tu,kami menunggu Lea selama 20 minit dihadapan umahnya..sambil tu sempat gak kitaorang buat aksi-aksi lucah seperti berkawad..dan berjoget..hahaha =) Setelah muncul Lea didepan gate umahnya..kami terus gerak! Mak aih!! 2 tuppareware besar dia bawak sandwich!!bagus..bagus..heheeh =).. yang si Nad ni plak tak abih-abih sms..”WEI!! korang katne??” haha ;) tak sabar-sabar betul mamat ni..kalu kata pukul 8..pukul 6pagi dia dah terpacak dekat gate umah.hahaha ;)

Tepat pukul 9pagi,aku,lea,sham sampai umah Nad..(muka dia serius benggang menunggu)haha ;) tapi takpe,Nad bleh dicairkan dengan satu sentuhan..betoi dak Nad??buweeek ;P Nad ni plak ditugaskan untuk memasak mihun goring bersama makciknya!! Thanks Makcik Nad!!.. kalau bagi Lea atau Enil yang masak memang tak jadi punya mihun goring…mwahahaha ;D buwweek ;P ntah tahu atau tak makcik 2 orang ni memasak.hahahaha ;) Pas angkut Nad..pi isi minyak jap,terus gerak umah Enil..Macam biasa,si gadis comel brutal ini dah standby dah pun..Dari umah Enil..kami terus ikut Batu Gajah untuk ke Lumut..

Semasa di Batu Gajah..sebuah aksi lagak ngeri umpama babak filem IMPAK MAKSIMA secara tak sengaja telah terjadi..nak tau?dari traffic light..aku redah masuk WRONG WAY!! GILA BABI!!..tak perasan beb..nasib baik kereta lain slow down..Time tu Nad Jerit Kuat gilak..hahahaha.Lea plak suruh aku cepat-cepat pusing balik..hahaha =) aku pun TEROSS..pusing balik…lepas jek pusing balik..kami ketawa terbahak-bahak!!! MWAHAHAHAHAHAHA ;D kereta lain ushar kelat pada kami..hahaahah ;)

Perjalanan pun diteruskan…
Sepanjang perjalanan kami,suasananya amat riang!! Haha ;P dengan track list dari Avril Lavigne,Hujan,Butterfingers..aku terasa kereta-kereta lain ushar pelik pada kami.hahaha ;D pi mampuih!! ;P haa…mungkin sebab topi BABY COMEL LAGI CUTE yang aku pakai tu…hahahaha.. jangan jeles ogeyh!!!! ;P BUWEEK!!!!

Ntah pukul bape ntah..aku pun tak ingat..kami sampai di Teluk Batik..yeah!!! akhirnya kami sampai!!syukur alhamdulillah dalam hatiku…..tanpa buang masa,park kereta..angkut barang,menapak gi tepi pantai..WAH!! walaupun anginnya tak terlalu kuat…tapi terasa keindahan dan keseronokkannya…yeah!!!! aktiviti pertama kitaorang..makan weh!! Hahaha ;D serbu mihun goring,sandwich…masing-masing tgh lapor…lahapnya mereka..selepas itu,masing-masing tukar costum masing-masing..yeah!!! masa untuk mandi!..aku plak bermain dengan kamera ku yang tersayang..lama tak pegang..hihihihi =)setting itu dan ini..setting tripod jugak.hehehe..aku jugak sempat pergi terjun dalam laut..wargh!! panas-panas..main pasir la…hahaha..pastu aku angkut balik kamera dan terus menembak…serius cakap,pada waktu itu,kami menjadi semakin akrab..semakin lengkap..semakin sempurna..hahaha ;D best gilak!! Masing-masing jadi gilak!.haha..yang paling aku tak tahan..lawak Nad…hahahaahaha..mmg ada class…aksi bersahajanya seperti aku ingin melemparkannya ke dalam laut…miahahaha..2-3 jam gak kitaorang turun naik pantai tu.haha.tapi kan..aku yg paling kurang mandi..hihihihi =) tak kisah la,asalkan aku gembira tgk diaorang mandi…selepas masing-masing puas bermandi..kami terus bersiap untuk perjalanan seterusnya…mana lagi kalau tidak ke BOTA!! Yeah!! Aku nak gi menjenguk opah aku…lama tak jumpa.rindu gilak..opsS!! lupa plak,sebelum balik..kitaorang sempat beli sedikit cenderahati sebagai kenang-kenangan..tapi aku tak beli apa pun…hahahahahaha ;D

Dalam perjalanan ke BOTA..hujan lebat gila babeng!! Memang lebat..tapi bila dah nak sampai bota..reda la sikit..sampai jek umah Pakcik aku..aku tgk opah ada kat situ..terus je singgah..sempat jugak diaorang ni berkenalan dengan opah aku..sebelum balik,kami sempat menjamah kerupok dan cucur udang yang dimasak oleh MAK UDA..terima kasih… selepas itu kami terus berangkat untuk pulang…yihhhaaaaa!! Hari pun dah mula gelap..beransur la dulu..bawak anak dara orang takbley lama-lama..tak baek tau ;P

Pukul 7:30 kami tiba di persimpangan BATU GAJAH..lantas menghantar ENil balik ..bubbbye Enil…rindu ko 3 minggu ni…kata kami..lepas tu hantar Nad pulak..aku sempat memeras ugut mihun yang ada lebih tadi..hahahha.mekasih..selepas hantar Nad…tinggallah aku,Lea,Sham bertiga..perjalanan kami diteruskan menuju ke Ipoh..aku terasa sesuatu…sepanjang perjalanan kami bertiga menuju ke rumah Lea…suasana menjadi sunyi…tidak keluar suara daripada kami melainkan suara Emmet Butterfingers memainkan track 11, Mati Hidup Kembali…aku tgk Lea duduk diam membisu di sit belakang…Sham jugak begitu yg duduk di sit sebelah aku…beberapa minit lagi nak sampai…
Lea bersuara…

“kau rasa tak apa yang aku rasa..??”
Oh..baru aku faham..dia terasa pilu….seorang demi sorang hilang dari tempat duduk..hihihi =).takpe kan Lea...3 minggu lagi kita akan jumpa gak!! Dun worry!!..


Beberapa minit kemudian..tiba dirumah Lea…kami turunkan dia dan mengucapkan selamat bercuti!! Bubbbye!! Perjalanan kami tamat disitu..aku dan sham pulang ke cherry apartment dengan selamat…

Ternyata!! Perjalanan kami hari tu sangatlah serunok!!! Menggembirakan!!! Trip paling hebat pernah aku sertai…best gilak…ya! Aku sayang korang semua.. ;)
ogeyh!,lihat foto-foto terhebat kami pulak. ;)




kami bebas dari bulu kaki.hahaha

Lompatan Terhebat.tgk kaki bengkok Nad tu.haaha

Yeah!!kami howwwtt

muka buweeeeeekkk ;P Omaw,Lea,Enil dan Nad


Kesimpulannya..Nad memang tak kuat Lari...hahahah


Kami terhebat!!TerbaiK!




the Bestfren for ever..Lea dan Omaw..actually kami nak tunjuk kulit kami berbelang.hahaha




port kami.terasa macam kat hawaii plak..hahaa


jejaka paling gedik di Asia pada 17hb november 2008.hahaha


kami hati kering.lalalalala

sebenarnya..yang paling comel adalah oranng yang snap foto ni..HAHAHA

10 comments:

Lea Shariff said...

trima aceyh omaw!!!!!
hihihihi...
aku sukew bangat!!!!
tsk2..
this is the best in my life..

Omaw Rozduan said...

sama-sama..
Lea Shariff

Casper a.k.a wifee en.atan said...

hah dia tu mmg gedik selalu kalo omaw nak tau hik hik hik hik

dyra said...

best nye kamu ngan bestfwen dpat g besantai sama2 ktaorg nak wat cm korang tp masing2 xada kete hehe..

NadaFio said...

omaw memang citer nie da best...
aku baca jew pon dah snagat excited...
pics terhebat aku suke yang lompat2x...
orang len mcm jeles jew kiter berphotoshoot...
hahaha... gemapk sangat...
next time what lagik...

hahaha kakta nie saja...
gedik tapi best... muahaha...
cantek kan shoot tue...
muahahaha

Omaw Rozduan said...

hhahaha.
Nad memang gedik..
sebab tu saya sayang dia..buweeek ;P

Omaw Rozduan said...

thanks dyra sebab kumen.
;)

enil[kiut] said...

hahahaha...
aku la anti BULU...
hahahahahahaahah
pandai ko bmadah...
huhuhuhuh
;p

Omaw Rozduan said...

enil,
ko bukan anti semut ke??
hahaha

Lea Shariff said...

kuikuikui..... lawok2..