23 November 2008

Nostalgia Cermin Mata

Cermin Mata adalah keperluan penting dalam kehidupan aku,tanpa cermin mata..huish!tak tay nak cakap macam ne,tanpa cermin mata ni..tak bley la aku nak memandu,study,ushar awek2.hahaha

Sejak dari kecik aku dah pakai cermin mata,macam-macam gelaran orang dah bagi aku sejak kecik,si rabun,speaky..huhu.kadang-kadang sedih gak..mcm aku takde nama,tapi tu masa kecik la.haha. family aku ada 6 orang..5 orang yang memerlukan spek sebagai bantuan untuk terus melihat..yang kakak dan adik lelaki aku pakai time study or tgk tv jek,depa kata tak lawa kalu pakai spek.huhuh ;( aku cakap kat diaorang..”abih tu!!aku ni tak lawa la??”haha.teringat aku masa first time pakai cermin mata ni..cermin mata bulat,brand garfiled..pastu ada tali kat kaki spek tu utk elakkan dari jatuh.rasa macam huduh gilak.hahaha.sejak dari kecik sampai dah besar dan buntal macam ni,aku tak ingat berapa ratus kali cermin mata aku dah tukar.hahaha ;) tapi kan, yang paling aku takbleh lupa time aku darjah 3(belum baligh),bpk aku bli cermin mata baru,tak sampai 2 hari pakai,cermin mata tu pecah.hahah:D pastu aku sorokkan cermin mata tu.tapi,lama-lama kantoi gak!haha padan muka ko omaw..bila dah kantoi tu..mulalah LETER FM bersiaran.hahaha

Disebabkan aku berkaca mata gak,sampai sekarang aku tak pandai main bola sepak,senang cite,aku memang KAKI BANGKU! Hahaha.ntah la,aku rasa takut bila tgk bola..kena spek,pecah! Mak marah!!haha. sekarang,mata aku bertambah teruk,bertambah rabun..satu yg bengong ttg aku, aku tak buat langsung tips-tips yg doctor ckp bagi mengelokkan mata,cthnya macam makan carrot.aku memang benci makan sayor.sebab tu mata aku makin teruk..teruknya sehinggakan mandi pun aku pakai spek sekarang,sebab apa?abih tu, nak amik sabun pun tak nampak… ;( silap2 nak amik ubat gigi aku terambik RACUN.hahah ;D..kadang2 dah terlampau biasa sangat..time tidor pun aku pakai..pelik kan??tapi,itu lah omaw rozduan..

Hmm..spek yg aku pakai sekarang ni nampaknya dah makin kabur dan uzur..mungkin dah sampai masanya aku tukar lain..spek yang aku pakai ni aku wat masa aku form5..nak kemana-mana pun dah ‘kureng’selesa..nnti nak tukar la.hehe.








6 comments:

bleeding_fiz said...

heeemmm...
hei omaw...
ok wat.. pakai spek tu...
tak hodoh pun... cam biase je..
org kenal ko dr penampilan n spek yg ko pakai... kalu tak... org x akan kenal... OMAW RoZdUAN...
heeeemmm... sejak bile plak letak racun dlm bilik air...
nape, tempat bunuh diri dlm bilik air ke... hahaha....

Omaw Rozduan said...

weh,
dalam bilik air aku ada racun pe..
hehehehe

NadaFio said...

itu bukan ciri-ciri rumah selamat...
aku pon tak suke pakai spek sebenarnya...
kalu shades mcm paris hilton suker arrr
muahahaha...
tapi kena pakai gak dah mata rosak...
huhu
tapi aku makan sayor tau...
cee habaq

Omaw Rozduan said...

sayor yg aku makan hanya taugeh.
hehehe

Lea Shariff said...

hhahhaahhahaahaha!!!
kelakar aku bace komen2 nieh..
kuikuikuikui...tetambah nadzirul punye komen..
gagagagagaaga~~

aku pun mkn byk gak sayor.

ha.. lagi satu... aku penah tercuci mata aku dgn sabun..
pegi check.. power turun wooo..
hebat tak?
adekah kerana sayur atau kerana sabun? haha~~

baguih la gi tukar spek.. snang sket ko nak 'cuci mata'...
lalalala~

Omaw Rozduan said...

haaaa.
mungkin kerana sabon power mata kurang..
wakakaka
hebat tol lea nih ;)

nak tukar spek..
nnti takleh nak ngorat aweks-aweks ipoh..
kuikuikui =)