24 November 2008

Masakan dan Air Bandung

Assalamualaikum sayang-sayangku,
Semalam tak sempat nak post entry ni.hehe.sekarang,aku punya kesakitan kepala semakin pulih..semua ni diatas jasa baik ‘panadol’terhadap aku.haha.semalam kan, aku masak kat umah..nak tau aku masak apa?aku masak telor dadar campur daun kunyit..pergh! dia punya rasa memang sedap..heheh.Enil ngn Lea mesti tak pandai masak macam aku.hahaha..kalau korang nak tau,telur dadar campur daun kunyit ni adalah antara feveret ayah aku..itu pasal aku masak…lama tak masak atau goring ikan masin utk ayah semenjak study ni.hehe

Tapi ka
n,bila dah siap masak..bapak aku takmo makan..dia cakap sakit gigi..tapi, tu sebelum dia tau aku masak telur dadar campur daun kunyit..bila aku hidang jek pinggan telur dadar campur daun kunyit tu..terus dia cakap.”eh! nak makan lah”hehehe.sungguh selera family aku makan waktu tu..selain telur dadar campur daun kunyit yang aku masak..lauk yang mak masak adalah ikan kembong masak asam.sedap wo.. ;) antara yg cepat abis ialah..(jeng..jeng..jeng..).. telur dadar campur daun kunyit aku..heheh jangan jeles ogeyh ;P

Bila dah pukul 12tgh malam..aku ngn adik aku tak dapat nak ti
dor..hmm.apa nak wat eh..haa..tekak aku haus,baik aku wat air..aku terooss gi dapor panaskan air, dan membuat se-jug air BANDUNG…bukan nak bangga diri plak..tapi kan,rasanya memang sedap..aku minum ngn adik aku,Muhammad Afiq..walaupun 2 orang jek yang blom tidur..aku wat se-jug..wahahah,aku peduli apa.mende memang sedap.heheh

-cara aku wat telur dadar campur daun kunyi
t takbley tunjuk,hahaha
-ni aku tunjuk cara wat air bandung.hahaha ;P (enil,lea,
munie wajib BLAJOR nih!.buweek ;P)


sediakan Ice Cube..cincang kasik halus yek.


susu adalah penting dalam proses membuat air bandung.hehe


gula korang ubuh dalam 7 sudu..kalo nak 20 sudu pun takpe..tapi MATI cepat la nnti..haha


haa...takde mende ni tak jadi weh. ;P


tarrrraaa!!nampak menyelerakan bukan??heheheh


"air bandung yang abang saya buat ni memang sedap"
-muhd afiq

13 comments:

enil[kiut] said...

yla..
aku xtau nk masak telo..
aku tau msk ikn jd 3 rase je....

ooo...nti aku try wat air 2....
klo xjd aku msj ko k...
hahahahahaahha

NaD_antlya said...

sungguh menyelerakan air bandung tu..
Surppppppppppppp~
buh la cincau plak...

Omaw Rozduan said...

hehehe.
terima kasih..apa2 hal ko call aku ye enil.
mwahahaha



kak diela,
nnti try buat ogeyh??
hehhee

Omaw Rozduan said...

WAHAHAH.
"SAYALAH PEMBUAT AIR BANDONG TERHEBAT!!"

NadaFio said...

sedap ayaq tue... ang blend ka?..
kalu blend jadik ice blender...
tapi jangan hirup cepat2x satgi pening pala...

Lea Shariff said...

hahahaha.. poyo sunggo omaw nie..
belagak ngan aku..
ko tunggu la.. ko tunggu ko tunggu...
satu ari nnt.. aku masak....
kompem tiap2 hari ko nak datang umah aku utk makan masakan aku..
tunggu laa tungguu tunggu!!

usaha tangga kejayaan..
dendam ini pemangkin semangatku!
hoyekk!
chaiyokk!!

Omaw Rozduan said...

haahhaha ;D
lea shariff.
berusaha yeh utk blaja memasak ;D
hihihihihih =)

Omaw Rozduan said...

nad,
aku tak blend ice tu..
nnti memekak!!
dah la tgh2 malam aku wat air ni..
hihihihihih

Omaw Rozduan said...

nad,
aku tak blend ice tu..
nnti memekak!!
dah la tgh2 malam aku wat air ni..
hihihihihih

oh! saley said...

nak sechewen

Omaw Rozduan said...

datang umah

dyra said...

alaa kte x geti minum air ni x tau ngape wey

Omaw Rozduan said...

serius??