26 November 2008

Kisah Roadtax dan Lesen Memandu

Hmm.12 Disember ni roadtax kereta ku mati,11 Dis plak,hari aku daftar semester..adoi!risau gilak takut2 tak sempat nak re-new..bukan pasal apa,keretaku sekarang ada 8saman,tu mungkin belum masuk saman yang aku kena masa ops sikap yang lepas,langgar lampu merah.. takot gilak aku kalau tak lepas nak re-new roadtax sebab saman yang terlalu banyak sangat.hmm..berserah jek la.kalau tak lepas nak re- new..terpaksalah aku pikul motor aku bawak balik ipoh.adoi!!
Akak tadi tanya aku,dia punya lessen “P” dah lama tamat..sekarang dia nak apply lesen full.hmm..aku pun cakap kat dia..”hey,pegang stereng pun tak pernah dah dapat lesen full??” hahaha.lantok ler..janji ada lesen.akak ku punya pasal..aku bukak balik buku panduan ambik lesen yang aku masih simpan lagi sebagai rujukan..ok,dengar sini;

Mengikut buku PANDUAN PEMBELAJARAN KURIKULUM PENDIDIKAN MEMANDU,
muka surat 102.

-Apabila seseorang pemegang lesen “P” telah tamat tempoh percuabaan 2 tahun,ia hendaklah memohon lesen memandu kompeten tidak lewat satu tahun daripada tarikh ia tamat.
Ok,sekarang ada faham??haha

aku nyer “P” plak tamat tahun depan bulan 2.hehehe.tahun depan baru aku bukak dan buang sticker “P” sebesar alam kat kereta tu.menyemak jek!.mwahahaha.ok,sekarang aku ada info utk korang tentang aku dan kawan-kawan baik aku berkaitan lesen ni.hehehe

Omaw – Lengkap Lesen B2 dan D (Motor dan Kereta) “aku seorang penunggang dan pemandu yang handal!! Mwahahaha.jangan jeles ogeyh!!”

Saley – Hanya memiliki lesen “L” (woi!!aku dah lama pesan suruh amik “P”..degil!!”)

Munie – Tidak memiliki sebarang Lesen (Tidak cukup ketinggian,suruh makan appeton tu takmo ;P)

Lea Shariff – Juga tidak memiliki sebarang lesen (nanti aku ajar hang bawak kereta…aku tak garang kan??hahah)

Enil Azemi – Tidak mempunyai Lesen juga(eleh, mak ngn ayah ko pulis..buleh arr..buweek;P)

Nadzirul – Lengkap Lesen Kereta dan Motor (tapi kan..aku suruh tekan minyak dia tekan brek..sebab tu kereta tak jalan-jalan..mwahahahhaha ;D

Sham – Mempunyai Lesen Motor sahaja (tapi aku tak pernah tengok Sham bawak motor.hehehehe)

p/s : pesanan kepada orang yang tiada lesen lagi..”wei!,korang ingat senang ke nak dapat lesen..susah woo..sunat pun tak susah macam ni..mwahahahha(racun..racun..)

8 comments:

bleeding_fiz said...

omaw... lesen aku lengkap ape...
B2 ngan D..
so aku leh pinjam kate ko kan...
ala... tak akan ngan kwn pun nak berkire...
blh kan...

oh! saley said...

oi!
jgn ckp kuat2...
haha.
aku bkn pe ma.

muny said...

kuang ajo.
ku mg xley tggi da.
tp bley bwk kenderaan la wey!

phycho war said...

ahh!!
ko kecoh je.
xpnh bwk aku nek keta ko.

Omaw Rozduan said...

hahaha.
:P

Lea Shariff said...

wei atok!
sape kate aku tade lesen?
ayah aku penah bg aku bawak kapal terbang apeee!!
lesen gak tuh!!

hahahahahahhahahahaha!!!!!!1

ah.. aku bleyh idup dengan bawak basikal weh!
saves the environment saves the world.

dyra said...

xlame lg aku akan dapat lesen wehwehwehweh

Omaw Rozduan said...

tahniah dyra!!