28 November 2008

Kisah Roadtax dan 8 Saman

Waaaa..rasa mahu nangis! Gilak babeng. Cuba korang rujuk balik entry “kisah roadtax dan lesen memandu”…ternyata! Apa yang aku tulis dalam tu tentang roadtax betul2 terjadi! Wargh!!! Kiwak tol. Macam ni kisahnya.. ayah aku gi nak hidup roadtax kat JPJ Wangsa Maju..pastu orang kaunter tu cakap kat ayah aku,”maaf cik,roadtax cik takbleh nak hidup,kereta cik dah blacklist..banyak sangat saman ni..”

Ayah aku apa lagi..tipon aku yang ketika tu aku tengah sedap melantak nasik lemak…pastu aku terpaksa menerima leteran maut dari ayahku…tapi aku terima jek.dah salah aku kan..terima jek la… walaupun aku dah hampir berdarah telinga mendengarnya..huhuuh ;( pastu, untuk sedapkan hati aku..aku gi Ibu Pejabat Polis Daerah Gombak,pi check saman..masuk jek kaunter aku bagi nombor plat kereta,haaa…ambik kau!!panjang gilak list saman aku..hahaha.habis lah ink printer tu…setelah dihitung,aku nyer kereta ada 8 saman yang belum dijelaskan..huhuhu.time tu aku rasa lutut nak patah.kiwak tol!! Gila korang…8 saman..saper nak bayar??adoi,sumpah nak nangis time tu..jumlah semua saman yang kena bayar adalah sebanyak RM1490.00..gilak! aku bleh angkat sebijik lense atau set kusyen kereta utk duit sebanyak tu..pastu aku wat rayuan kat orang kaunter tu..huhu

“encik,tolonglah cik..tak bleh kurang ker??tolong lah..saya student cik”

“maaflah dik..memang takbleh nak kurang ni…adik dah la kena saman time ops sikap”

“tolonglah cik,saya merayu cik..tolonglah..”

“maaflah,saya memang tak bleh tolong,at least..adik kena bayar 3saman,baru bleh hidup adik nyer roadtax,esok adik try pi tanya JPJ.”


Haha.aku pun dah tak dapat nak wat apa..aku pun amik list saman yang sepanjang-panjang kertas tu utk bawak balik umah..hmmm.aku pun risau kalau tak dapat bayar sebelum 11hb disember..hmm..ntahlah.mcm ne aku nak balik ipoh nanti?waaaaa…haa!!..ROMPAK BANK!! Miahahahahaha(dengan kejamnya)

p/s: esok aku gi JPJ wangsa maju,tunggu kisahnya.
: kisah aku ni buleh dijadikan pengajaran buat kalian,berhati-hatilah ketika memandu.










inilah surat cinta yang aku dapat dari pihak polis diraja Malaysia.

7 comments:

enil[kiut] said...

gile la beb...
saba la ek...
;p

Omaw Rozduan said...

ogeyh.
mekasih mummy.
hihi =)

nadafio said...

ya Allah!
weh gler...
aku rasa kau kena msok mana2x peraduan yang dapat duit...
hurm ape yer...

Omaw Rozduan said...

aku nak masuk jangan lupa lirik.
ok tak?

Lea Shariff said...

gle arh ko!

8 saman!
bayar la setengah dulu weh.

baru ley renew road tax...
semoga berjaya!

pengajaran: jgn bawak laju2. jangan langgar lampu merah. nnt kene saman. nyawa pun senang melayang..
kesimpulannya, sayangi nyawa. bukan sayang duit mahupun polis.~
lalalalal~

(kompem ayah enil tersedak tgk saman ko nieh)

Omaw Rozduan said...

hahaha ;D
tau takpe.

mana ada aku bawak laju weh
aku benci dengan kelajuan

Lea Shariff said...

uih. yeker ko benci kelajuan?
ngaaaa...

weh.. yg saman2 tuh, dia tahan ke?
atau dia caught ko ngan camera jer?