22 November 2008

hmm.. ;(



Hmm...apa yang perlu aku ungkapkan mengenai cuti aku ni..sumpah cakap! Harini aku bad mood giler.

semalam aku tidur pukul 4pagi,bangunnya pada pukul 10 pagi..
Inilah waktunya aku bangun ketika berada di ipoh jika takde kuliah..dah biasa. Jam menunjukkan pukul 12.00 tgh hari,online kejap..nampaknya Lea Shariff juga online,sempat jugak kami berchatting sebelum aku gerak untuk gi solat jumaat dengan saley…di masjid..jumpa gak member2 yang turut bercuti..salam2 pastu gerak.haha. balik jek solat jumaat aku terus bergegas menuju ke kolej akak aku..untuk amik dia.

Dalam perjalanan aku ke kolej akak aku di sg buloh…aku dengar lagu-lagu dari butterfingers..bila sampai jek track 11,mati hidup kembali..aku nyanyi skali..bezanya kali ni,aku tak nyanyi bersama Lea,Enil,Nad dan Sham..selalunya kitaorang nyanyi lagu ni bersama,kali ni,sit sebelah dan belakang kosong..waa..rindu sangat sama korang ;) jam menunjukkkan pukul 2 lebih..hmm slalunya waktu2 cam gini kami sedang makan di warung kak lah..

sampai jek kolej akak aku,dia dah kasik aku marah..dah la penat drive..dia bleh suruh aku masuk kereta dalam asrama tu untuk angkut barang..okeyh! fine,aku bawak masuk asrama..tapi bila dah masuk kereta, aku kena sound dgn pegawai kat situ dia cakap tak bleh masuk kereta kat dalam...kiwak tol la!! Aku pusing balik..tgk2 dia ada kat blok lain..macam haram..bukan dia nak bagitau yang dia ada kat situ..marah gilak aku time tu,dah la lapar..hmm.tapi mcm biasa,aku susah nak tunjukkan kemarahan aku..aku diam jek.biarlah aku ‘cool’ dengan sendirinya..tapi,kalu ikut kan hati..maunya aku campak barang-barang akak aku tu..baru puas hati.hahaha.

dah amik akak,terus balik umah..terus amik pinggan,taruk nasi..taruk lauk sardine..lama tak makan masakan sardin mak ni..sangat sedap weh..tapi,yang membangsatkan lagi hari aku..belum sempat aku menghabiskan nasi,dapat panggilan dari pakcik aku,suruh amik dia kat sg buloh!! Kiwak tol! Aku baru balik dari sungai buloh tadi..huish!! tensen btol aku..mende2 macam ni yang bleh membuatkan aku marah gila babeng..aduh..mau tak mau..aku kena gi amik gak..minyak dah la baru isi semalam,tapi perjalanan nak dekat 200 km dah..aku isi semalam rm40 utk tampung perjalanan aku ke sana ke mari dalam 3minggu ni..tapi nampaknya hampeh!! So,terpaksa la aku drive balik pi sungai buloh..memandu dalam kemarahan,aku bawak laju..pi mampuih la..tgh bawak laju aku teringat kata-kata Lea Shariff..”oi!! aku tak kawen lagi la”haha..teringatkan kata-kata tu..aku slow kan kereta..ya!! nyawa itu sangat beharga..bak kata Lea,NYAWA KITA BUKAN DITANGAN POLIS


sampai jek kat pakcik aku,dia cakap nak gi jmpa ayah ku kejap...aku trus bawak dia gi opis ayah aku..tunggu ayah punya lama..lagi tensen!! Rupernya,ayah ada meeting..balik lambat!! Alahai..malang sungguh nasib aku harini..tunggu punyalah lama..badan plak letih drive..bukan berkira,tapi..hmm..ntahla..selepas t u terus aku bawak pakcik aku balik rumah..lepas tu terus aku makan balik.hahahha.lepas makan,aku on laptop tulis blog ni..

tengah asyik blogging,mak kasik surat dari kolej..,adik,nanti daftar 11 haribulan… aku lantas menyambut surat dan menjawab ok.

10 comments:

deennasour said...

TADI AKU TUNGGU MEMBER AKU KAT PUDU DARI KOL 5-8PM..pukiwak lol.

tapi tikda mengapa..
kalau kita ikhlas..
nanti minyak dlm tong boleh naek penuh dgn sendiriknya~

NadaFio said...

wahaaa...
oklah tue jalan2x makan angin sampai perot kosong...
ko surohla pakcik tong2x...
nanti hari pendaftaran jumpe lagik yer...
malam semalam bulan pernama...

Lea Shariff said...

hakhakhak..
sabar2...
kiwak2 tuh. nama mcm kiwi larh..
cam comei jerk..

hhaha. nadzirul, bukan bulan purnama lah! gundah gulana!!
(lea yg selalu membetulkan lagu yg nadzirul nyanyi ni.. hehehe~~)

Omaw Rozduan said...
This comment has been removed by the author.
Omaw Rozduan said...

haha ;D
yup!
GUNDAH GULANA!!!

enil said...

btoi weh..
ko x kawin g....
jgn laju2....
ko kate nk psg lilin tok bini ko kn...
;p

NadaFio said...

malam semalam bulan purnama,
malam esok bulan sabit,
malam lusa bulan separa,
malam tulat gerhana bulan...

Lea Shariff said...

hakhakhak....
'gundah gulana' laaa nadzirul!!
:DDDDDDDDDDD

kuikuikui. aku teringat nadzirul cite .. pejalanan dari kolej ke umah pacik dia..
'satu dua tiga empat... lima enam tujuh lapann... sembilan sepuluh sebelas doblas...'

agak2 sampai berapa dia dah kira yek dgn tune lagu butterfingers tuh?

Omaw Rozduan said...

hahahah.
nampaknya aku dah tune up lagu butter dalam jiwa korang
hihihi

oh! saley said...

relaks ah bro!
kene tuka turn je.
blk sini nanyi ah ngan aku plak.walaupon aku xtawu lirik dier.
haha