28 March 2011

fast trip : KL - IPOH - TELUK INTAN - KL

"weh, gi ipoh jom.selamber? "
aku inbox dekat niera dengan abear.fast trip, last minit gila. pukul 12pagi kluar rumah. cilaka! terserempak babi dekat area rumah abear. tegak bulu roma aku weh. babi hutan besar gilaa. lagi besar dari kambing dan aku rasa tu babi jadian.haha.

"babi punya babi!"
teriak aku dalam hati. sambil tu tangan gosok2 tangan sebab bulu roma naik.

lepas ambik niera terus ke ja'a dan terus bertolak. tingtong la jugak aku. nasib baik jantan-jantan semua leh drive. tukar dengan ja'a. 2am bleh bantai tangkap gambar tepi highway. alhamdulillah, tiada sebarang objek putih ditemui.

sampai ipoh pukul 3:30am macam tu, terus tengok sue jamming sebab esok dia ada battle of the band. then lepak2 vanggey sampai 5:30am dan balik tidor. waaa! rindu kawan-kawan. diaraong semua dah tido. takpe, peluk sorang-sorang. :)

esoknya,
bangun awal weh. hehe. niera tidor rumah sue. awal pagi datang ambik niera dan terus gi kolej sebab ada urusan seri paduka baginda. sebenarnya takdelah awal sangat.hehe. then, gi battle of the band kejap, gi makan tasik raban dan terus ke teluk intan. teluk intan wehh. menara condong tuuu. otw ke teluk intan singgah skolah lama abear. amik sijil SPM. aku ngn niera dok layan view dalam sekolah. cantik weh. setel sekolah terus ke teluk intan layan lap dekat menara condong. oh ye, dekat teluk intan aku jumpa jam yang dah lama aku carik. hehe. tapi warna putih. selamm, beli dulu. warna hitam cari kemudian.

sebelum balik layan sate, ABC. makan sokmo weh. tu belum masuk makanan dalam keta lagi. HAHA! dalam pukul 6ptg macam tu, kami bertolak balik ke KL. ikut jalan lama. best weh ikut jalan lama. leh lalu pekan orang :)


nah! layan gamba pulak ;)

-oma.

9 comments:

Syazwan Shahrir said...

cunn sey. best best. masih byk perlu ku belajar dari mu omaw. t ko bwk aku betapa kt mana menurun ilmu ok. hehe. :)

creativeheart said...

ciss.... jeles....

alia zarfullah said...

hyee! I suke sangat live in Ipoh, btw teluk intan tak pernah pegi lagi la.. ipoh --> lumut de la. tgk ada mee rebus sume tu nampak macam menarikk je. enjoyed sgt tgk ur pic wif ur fwens :)

Nadzirul Afif Omar said...

beslaaaa~

Omaw Rozduan said...

@abear:haha.mu lagi power doww.

@creativeheart, cehh.hehehe

@alia, yupp.trip yang fun. nnti bleh la join ;)

@nad. hehehe

azie said...

teluk intan,tmpat sy :)
nanti p lagi pegi ajak abe g nasi lambai, BEST

Syazwan Shahrir said...

aku lg power? nahh, sepok mu skali wey. haha. :D

Omaw Rozduan said...

@azie : wohhh.nnti nak gi lagi leh roger2 ;) hehe

@abear : betoi la.aku mana ada packaging.hehe

kimiez said...

pergh...syok jenjalan sambil amik gambar..
http://freedomismine-kimiez.blogspot.com/