20 May 2010

kenapa engkau tulis blog?

oke. kenapa engkau tulis blog? boleh aku tahu?
bagi aku,aku tulis blog bukan utk dapat side income (ecehh! cakap orang putih kan), bukan untuk apa-apa sebenarnya. aku tulis blog untuk diri sendiri. tak pernah terfikir dan ambil kisah tentang traffic dan sebagainya, yang penting, aku tulis apa yang hendak aku tulis.

aku start blogging sejak dari Februari 2008. waktu tu aku ditingkatan 5. tapi taklah agresif. aku berblogging apabila perlu. bagi aku, blog aku ni utk aku tatapi di masa depan nanti. apa tindakan dan apa dalam fikiran aku ketika aku berblogging ketika itu. tu yang penting untuk aku imbas balik. selain tu, mungkin sebagai tatapan keluarga dan sahabat handai bila aku dah tiada nanti. siapa tahu kan? kita bukan selamanya kat muka bumi ni. blog ni pun takkan lenyap sekali dengan kita nanti kan? *senyum*

oke kawan-kawan. sekarang aku nak tahu kena anda tulis blog?

warrghh.debabnya tanganku!

9 comments:

SyAmSuL AnUaR said...

ku pule tulis blog nk habiskan mase yg x dperlukan...hehehe..
Saya Suka Cara Kamu Berfikir

rammyd said...

tulis belog sebab suka luahkan isi hati and share pasal diri sendiri and surrounding :)

halimatus yusof said...

sama macam kau.
aku bloggin untuk review balik mood
atau apa tindakan aku di masa muda ni.

nanti masa tua bole sengeh sorang sorang.
(itu pun kalau sempat tua)

yaya. said...

comel doh.
bukan sebab whaha :D

shahrul said...

sebab tulis blog tu bess.... :p

1st visit!

=)

niera the story said...

kenape engko tulis blog hahaha.
saje2 buhsan. ^_^

Omaw Rozduan said...

@rammyd : nice reason

Omaw Rozduan said...

@halimatus yusof : ohh.sama kot, insyallah,ajal maut ditangan yang maha esa ;)

@yaya : haha.comel la jugak kan

@shahrul : umum sangat sebabnya tu.

@niera : haisshh.hehe

mizzyN said...

aku blogging sbb aku suka menaip dan bebel. kalau bercerita belum tentu ada orang nak dengar jadi aku blogging la.