05 November 2009

Jom print baju sindrik

drink : Teh o Ais
Listen : Flower in the desert
Mood : Sleepy

hey!hey! hey!
atas dasar semangat baru dan baju yang kitaorang print sendiri sebelum ni dah kusut musut. kitaorang nak print tiset baru utk presentation esok. print sendirik jek, takde duit weh nak tempah-tempah bagai.huuuhuu. ok apa DIY. baru beeessst ;)
ok, meh nak cerita sikit step kami print baju menggunakan kaedah silkscreen.hehe.sebelum tu nak kasik credit kat penaja lokasi, sapa lagi kalau tak bukan!!(JENG!!JENG!!!) (DRUMM ROLLL!) CIK FATHIMAH NUR BT AZHAR!!!! yeahhh!

ok,mula-mula belilah colour, pastikan fabric dye. jgn amik cat minyak sudah.hehe. sebotol kecik ni RM2 jek.ilek sudey

gaulkan colour tersebut sehingga sebati. nak tau dah sebati atau tak? korang amik sudu, korang rasa pakai lidah.haha

bergaya dan posing dulu dengan blok terbabit.heheh


letak atas baju, pastikan center dan mantap.


letak cat. dan tarik..tarik jangan tak tarik. tarik sampai lebam

ok, dah siap. disebabkan beberapa insiden dan pertumpahan darah berlaku antara aku dan timah, warna design telah ditukarkan kewarna putih.yeah!!


ok,sekian sessi pembelajaran kita pada harini, jumpa lagi..bye ;)

6 comments:

t.K.a said...

ku nk wat appointment dgn ko.. ajo ku cmne nk wat print bju ni..
bgtau bile ko free...
serius ni.. bley x..?

nazrin zaidi said...

terima kasih cikgu!!

suffian.othman said...

hehehe..cm best je.. block bt ngn pe maw.?

yusofdaughter said...

waaaa. kretif dan inovatif la korg.

Omaw Rozduan said...

thanks kawan - kawan;)

AocMy said...

ko x ajo pun cam ne nak buat blog printing? tibe2 blog dah siap.