22 December 2008

EZAM KEMALANGAN!!!!!!!!!!!!!!!

WARGA-WARGA KPTM IPOH!! EZAM EKSIDEN WEHH!!!

"Omaw!!tolong aku omaw!! aku eksiden"
, tgh aku asyik pindahkan data dari pendrive mael..ezam call aku!!"masyallah!!ko katne zam??" rupernya dia dah bersepah kat depan bulatan Taman DR. terus aku dan zaif pergi dapatkan ezam. bila aku sampai tempat kejadian,tgk ezam dah terbaring..kaki langsung takbleh gerak..menjerit bila aku sentuh!..adoi,risau gilak aku.bila dijelaskan,rupernya ezam berlanggar dengan sebijik kereta pajero.teruknya sampai tapak kasut ezam tercabut.haha. syukur alhamdulillah bila ada insan baik hati yang sudi membantu menelefon ambulan..selepas beberapa minit aku sampai,ambulan sampai dan terus bawak ezam ke hospital.

sementara ezam dibawak gi hospital, aku uruskan dengan sipenyebab kemalangan.keputusannya senang..REPORT POLIS!! sampai 4 bijik kereta peronda polis sampai kat tempat kejadian dan menyebabkan jalan jadi sesak gilak!!nasib baik TV9 dekat dihati tak datang..miahahaha ;D
selepas segalanya selesai,aku mintak zaif take over tempat aku,gi report kat balai sementara ku gi tgk perkembangan ezam di hospital..

sampai dihospital kelihatan MISS PUTERI,SUE,TIQAH,JA'A,AZIE,turut datang bersama.Miss Puteri dapat tahu dari aku bila dia call aku suroh gi mentor mentee.bila tunggu keputusan X-RAY..ezam dah berdebar-debar! aku ngan sue plak tak habis2 menceriakan suasana hospital..yang si TIQAH plak jadi tukang gelak jek.hahaha.selepas itu,memang sah! kaki dia patah.agak teruk kaki dia patah.akhirnya,kaki ezam terpaksa di simen hingga keparas peha..sure nak pakai boxer aku sepender tak bleh..haha kesian plak bila aku tgk ezam..nak berjalan pon tak bleh..cuti dah dekat..aduhai..kesiannya.tapi nak wat camne..malang itu tidak berbau..malang terpijak tahi kucing jek berbau.hahah ;D akhirnya..aku yang sampai kolej awal pagi hari tu hanya mampu menghadiri kelas terakhir pada kul 3:30 selama 1jam..iaitu kelas pengajian malaysia..




4 comments:

Anonymous said...

ezam...
tabah la apa yang terjadi...
semua tu dugaannye..
ciaannyer kat ko...
waaa...
omaw,ko tulis blog sal ezam bukan wat aku sedih..tapi buat aku nak tergelak..
apa la salah budak tu...
hahahahaha..
kiwak la..

Omaw Rozduan said...

haha
kiwak?
ayat aku tu.
miahaha ;D

Lea Shariff said...

lah..
teruknyer ezam eksiden..
ko lak sempat wat lawak dalam blog. apekah motif tv9 dekat dihatii????
hahaa.

adei.
ape2 pun.. baru je aku melawat2 page and blog dia.. tup2 dia eksiden... isy. sian tol ezam..
sori tak dpt melawat ezam. huuu~~
semoga dia cepat semboh.
pasni, terpaksa la bertongkat ke kelas... aduh.. siksa2...
dugaan bagi ezam pulak sem 2 nie..

NadaFio said...

kesian kat ejam...
huhu...
aku tak pergi tengok pon tapi takpelah kau wakil aku....
semoga ejam cepat semboh ya....
lalala~
betollah omaw kat belakang kau ada tertulis, mamat bawak orang sakit ke hospital...