24 December 2008

Semalam

semalam dalam pukul 8:30 aku pergi ke rumah Lea Shariff, untuk berjumpa dia sebelum dia berangkat ke Melaka. sampai jek umah lea, dia ajak masuk..dah sediakan makanan katanya!
wah bestnya!! perut memang tgh lapar plak tu.hehe

apa yang aku bleh katakan..malam tu memang best! dapat bersembang dengan mak lea, kak diela,opah dan saiful.. memang terasa seronok sangat..rasa seperti mereka da jadi keluarga angkat kami plak..serius! seronok plak bila dapat bersembang dengan mereka,melihat gelak tawanya,dengar opah cakap jepun.hehe
malam tu kami dihidangkan dengan pelbagai menu,yang utamanya mihun goreng ladna yang dimasak oleh Kak Diela..memang sedap..terasa ingin menambah berpinggan-pinggan..heheh.tapi segan plak aih.haha. lepasa makan mihun,makan plak lemang,karipap..aduhai.sedap gilak!!
macam2 mende yang kami sembangkan pada malam tu..dan agak lama jugak kami dirumah Lea malam tu..

malam tu aku meng-installkan counter strike dalam laptop lea,dia pandai main katanya...hahaha.yelah tu ;P kami lepak di meja makan tu sehingga pukuk 11 kalau tak silap.tak sedar masa berlalu begitu pantas,dah lama jugak kami di rumah Lea..apapun, ini bukan perjumpaan terakhir kami bersama Lea Shariff..

sebelum balik,aku sempat memberikan sesuatu kepada Lea, apa dia??yup! CD Kembali butterfingers..yeah!! CD itu ada memory yang tersendiri..sentimental valuenya terlalu tinggi buat kami..yea,betul!!dan secara seriusnya,aku sangat TERHARU ketika keluarga Lea Shariff menghantar aku dan Sham sehingga ke pintu gate..ya!!aku sangat terharu giler-giler!! aku kelihatan Lea Shariff seperti sebak ketika kami keluar pintu gate rumahnya..

kepada lea shariff,
simpan CD itu baek2,ianya terkandung memori kita semua..ingat okeyh?? pesan kepada mak anda dan saiful..jika perlukan pertolongan apa-apa bagitau jek okeyh! aku dah anggap mcm family sendiri dah..dan kepada ko, balik ipoh BUZZ kitaorang!! kita kasik gegar IPOH!!!!!!

LEA SHARIFF!!!!! JAGA DIRI ELOK-ELOK!! TIAP PAGI JANGAN LUPA MAKAN SPIRULINA!!! hehehehehehe ;P
hehehehehe

6 comments:

NadaFio said...

sedapnya weh buat aku lapaq ja...
yerlakan aku tak ajak pown...
mula kau tanya katatak jadik...
tiba2x pergi pulak...
hurmm...
takpelah takde rezki kowt...
biarlah bukan rezki aku kot

Lea Shariff said...

larh..
yeker nadzirul??
aku berharap giler korang bertiga ader....... esp ko.!
tskk..........
takpe nadz... nanti kite jumpe lagi tauu!! jgn lupe tauu!!!

Omaw.... baik omaw.. aku akan jaga elok2. ko tau, aku bawak pergi tido smlm cd tuh... haa.. sbelah bantal aku jerk KEMBALI tuh...
gile larh.. pastu tabung Enil bg tuh, aku letak kat kepala katil.... aku rase mcm aku dekat sgt ngan korang.
tsk~~~

NaD_antlya said...

Nape laa tak tambah bebanyak kali?tau tak kak diela masak banyak..ni ade semangkuk besar lagik bihun..xtau laa sapa nak makan..

Malu-malu kunun...ish..lenkali jangan memalu arr..

Hmm..nnt bile lea kat Melaka..korang buat lak trip to south...haaa travel2 ni best woo..kat melaka byk building yg besh2 utk di photograph kan..

BIle Omaw balik KL..n akak n lea ade kat sane boleh ler hang out toghter2

Omaw Rozduan said...

menggong nyer Nadzirul,
ko yg kata umah ko jauh.!
btol tak sham??adoii!! haha

enil[kiut] said...

aku rse klo aku ade kompem bihun 2 omaw xsegan nk amek cm aku...
hhahaha
sedih rse nye...
;(

Omaw Rozduan said...

haha ;D
rilek.
nnti kite gi melaka.
serius aku cakap ni enil..
hehhee