02 November 2008

Hujan at Planet Hollywood



yeay.seperti yang dijanjikan,aku akan post tulisan blog ttg hujan sekali lagi,
tarikh 25hb oktober adalah tarikh yg amat penting dan amat bermakna bg hujan.
aku dah dapatkan 2 keping tiket sehari sebelum tarikh showcase(sekeping lagi utk rakan).sehari sebelum showcase ini juga aku sempat SMS NOH mengucapkan all the best utk showcase ini.

planet hollywood,itulah venuenya..tempat ini juga saksi kebanyakkan artis yg sudah menempa nama beraksi. spt: anuar zain dan dayang nurfaizah.ini adalah kali ke-2 HUJAN beraksi di Planet Hollywood selepas buat pertama kalinya ketika gig ROCK MALAYSIA KE-2 anjuran amusement image.(masih aku simpan lagi flyersnya)aku juga sempat menghadirkan diri ketika itu(ada pengalaman menarik masa tu.haha) ketika itu,hujan berkongsi pentas bersama nitrus,brainhead,pretty ugly,flop poppy,6ixth sense.Namun,kali ini 25hb oktober..hujan adalah sebagai artis utama yg menjayakan showcase ini,dalam erti kata lain..showcase ini adalah milik HUJAN.


hari 25hb bermula,aku pulak disahkan demam..adoi!! pergi je lah!.
tepat pukul 3 aku masok planet.jumlah crowd yg hadir tersangatlah boleh dibanggakan,TAHNIAH HUJAN!!jauh berbeza masa RMK-2 dulu.btol tak?? pada pukul 3.15 petang,persembahan dimulakan dengan band jemputan iautu COCO.selesai sahaja persembahan COCO,band ipoh!! FREE LOVE mengambil alih pentas.
crowd terhibor dgn persembahan bertenaga FREE LOVE.manakan tidak,sehingga tali bassistnya putos!haha.selesai saja persembahan FREE LOVE, HUJAN mengambil set pentas!!wargH!!!!raingers semakin ghairah menantikan persembahan dari hujan.set pertama dimulakan dengan DIMAS selaku pemain bass asal HUJAN.kesemua line up hujan siap berkostum pakaian sekolah,sama kostumnya dengan program unzipped anjuran 8tv bbrapa bulan yg lepas. persembahan yg mantap dan bertenaga ditunjukkan hujan.crowd tpaksa mengawal diri sebab bonzer planet 2-3-4 orang berator kat depan..teringat plak aku, ada seorang mamat ni headbagging,bonzer tu sound dia,"slow skit brader!!" haha.

set ke 2,pemain bassist digantikan dengan JAJA,selaku pemain bass baru HUJAN,Dimas mengambil tempat selaku pemain keyboard sejurus selepas JAJA memegang gitar bassnya.beberapa lagu dimainkan lagi utk set kali ini.hingga set ke 3 dukegong mengambil alih tempat JAJA.HUJAN bermain non stop.sedang
HUJAN melakukan persembahan,aku ternampak kelibat wartawan MELODI,Micyel (tak tau eja) dibelakang merakam something..hmm utk apa ye MELODI kali ni??cukuplah butterfingers kena sebelum ni.hmm..kita tunggu jek AHAD ni.HUJAN mainkan kesemua lagu mereka,dari 123 go,check2rock2 dan album terbaru.cuma lagu NEON tak tedengar
plak aku.he3 ternyata,persembahan hujan tak mengecewakan.selesai saja persembahan,HUJAN terpaksa pergi ke sidang media yg disediakan..hmmm.
ternyata,ada yg kecewa..masa berlalu begitu pantas.agak lama HUJAN didalam bilik media,kelihatan crowd dah mula blk.hmmm..mungkin dah habis.
jam menunjukkan pukul 7ptg.hmm..aku tpaksa balik,sepupu nak datang dari TG MALIM.harga tiket RM25 ternyata berbaloi utk showcase ni.

tepat pukul 2 pagi,aku sempat menerima secebis SMS dari NOH,"dem!!tak sempat nk jumpa kau!!thanks bro sudi datang".


*tak banyak foto yg aku amik time showcase ni
*demam oh demam..


sekian dari saya,
OMAW;-)





4 comments:

ezral Sya said...

rindu mereka :O

eh. noh masih guna number 016 nya ?

Omaw Rozduan said...

haha.
maybe

Seni said...

walaupun sedang sibuk diboikot oleh para orang cetek akal.
HUJAN masih mampu meneruskan perjuangan musik mereka.
TAHNIAH

Omaw Rozduan said...

yeah.
tepat SENI